Article

Videó fronton lép előre a Google

Az onlinevideó-szegmensben is nő az érdeklődés a programmatic buying megoldások iránt, így a Google új platformot indított. Erről Neal Mohan tett bejelentést, aki a Google display és videóhirdetési termékeiért felel a cégnél.

google_mohan

Mint írta: a videó a történetmesélés legjobb formája, és a Google célja, hogy ezt meg úgy egészében a digitális kommunikációt könnyebbé, jobbá tegye a márkák számára. A kiadók nagyon sok pénzt költenek prémium videós tartalmak készítésére, viszont a márkák sok esetben nehezen tudnak ezekhez a tartalmakhoz hozzákapcsolódni, és ez Mohan szerint senkinek sem jó.

Pedig azt tapasztalják, hogy a márkák és ügynökségeik nagyon szeretnének jó minőségű videótartalmak környezetében megjelenni, és a médiavásárlás részét programmatic módon megoldani. Erre jelentene megoldást a DoubleClick platformon keresztül megvalósuló Google Partner Select, amelyről részletesebben is beszámolt többed magával a DoubleClick partnereseményén.

Mint a TechCrunch beszámol róla, Mohan valahogy így érzékeltette a digitális médiavásárlásban rejlő nehézségeket: tévére dollármilliókat el lehet költeni gyakorlatilag egy kézfogásnyi energia befektetésével, a digitális viszont nem ilyen egyszerű. Azt nem tudjuk, a programmatic buying prémium videó szeglete egyszerűbb lesz-e a Google új lépése révén, de izgalmasabb mindenképpen. Már csak azért is, mert ez a szegmens másokat is nagyon érdekel, pl. a TechCrunch-anyuka AOL-t. Stay tuned;)